Трите пловдивчанки от заможни фамилии стартират стипендиантската си програма

20:58, 31 авг 16 25 989 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във „Виенския павилион” на Международен панаир Пловдив утре ще бъде даден старт на мащабна стипендиантска програма на Общество Nota Bene, създадено по идея на трите момичета Елизабет Джамбазова, Николет Матакова и Надежда Колева от известни пловдивски фамилии, съобщиха организаторите.

Сдружението ще подпомага дейности в сферата на образованието, науката, културата и изкуството. Инициативата е подета от група активни млади пловдивчани, които обединяват усилията си в желание да помогнат на други млади хора с амбиции и качества.

Настоящият проект включва създаването на мащабна стипендиантска програма за ученици от 8-ми до 12-и клас, чиято цел е да развиват и усъвършенстват своите умения и таланти.

Стипендиантите на Общество Nota Bene ще бъдат определяни след конкурс с ясни критерии от Съвета на менторите, който ще бъде сформиран към сдружението. Стипендиите ще бъдат месечни, в размер на 100 лева, и учениците, които ги спечелят, ще ги получават в рамките на учебната година. Краткосрочните цели, които си поставяме, са през първата година на инициативата Общество Nota Bene да раздаде 100 стипендии.

Досега 50 пловдивчани са подкрепили инициативата. Партньори  на сдружението са и Български Червен кръст - Област Пловдив, Община Пловдив, Българо - Американска Кредитна банка и козметична компания „Рефан”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама