Лед лампи осветявят вече стъпалата към Паметника в Шумен

20:51, 31 авг 16 25 725 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
23 нови енергоспестяващи лед лампи осветят вече стъпалата към Паметника В Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Модерните осветителни тела осветяват отсечката от ул. “Владайско въстание” до Чупката.

Ремонтът на осветлението към Паметника в Шумен е приключило тази вечер. Лампите са монтирани от двете страни на стъпалата.

Предстои да бъдат подменени и парковите осветители, които са разположени ниско долу от двете страни на подходаq съобщиха от общинския пресцентър. За съжаление, обаче, една част от кабелите там са унищожени. Те ще  бъдат първо ремонтирани или изцяло подменени и след това ще  бъдат поставени и там нови LED лампи. Обмисля се ниските тела да бъдат подменени с друг тип, за да се опазят от вандалски действия.

От общината призовават гражданите да бъдат съпричастни към съхраняването на общинското имущество и опитите на администрацията да направи града по-приветлив и по-приятно място за живот.

ОП „Строителство и благоустройство“ приключи ремонта и на част от асфалтовата настилка по прекия път към Паметника. Поставени са пет нови бетонни капака върху колекторните шахти по автомобилния път и още десет нови капаци на дъждоприемните шахти. Работници от „Паркове и обредна дейност“ почистиха стъпалата и серпентините от обраслата трева и храсти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама