Седем са предложенията за почетен гражданин на Добрич

18:29, 31 авг 16 25 677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем са номинациите за почетен гражданин на Добрич за 2016 г., постъпили в секретариата на Общински съвет до крайния срок 31 август. Това съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Първото от тях е от инициативен комитет за Александър Александров – главен художествен ръководител и хореограф на ФТА „Добротица“ и танцова студия „Добрич“ при общински младежки център – гр. Добрич, създател на над 23 авторски танца, носител на най-високото отличие „Кристално огърлие“ за цялостен принос в танцовото изкуство и много други. Писма в подкрепа на това предложение са получени от Общински младежки център „Захари Стоянов, ПФА „Мизия“ гр. Търговище и от изпълнители и родители на негови възпитаници.

Областното ръководство на Национално движение русофили, Добруджанският земеделски институт и Община Добричка предлагат за почетен гражданин на Добрич да бъде номиниран проф. д-р Михаил Христов, започнал своята научна кариера през далечната 1983 г. проф. Михаил Христов се утвърждава като един от водещите селекционери и учени при слънчогледа както у нас, така и в световен мащаб, носител на многобройни престижни награди и отличия, активен общественик.

Третото предложение е на Съюза на учените в България – клон Добрич за доц. д-р Ташо Ташев за големите му заслуги за здравеопазването на града и областта и за активната му обществена дейност.

Номинация от граждани и бивши колеги получи и Желязко Михайлов, който през годините на дългия си трудов стаж е заемал ръководящи длъжности в различни важни за развитието на гр. Добрич области – директор на Промкомбинат „Строител“, директор на „Стройкомбинат“, където взема активно участие в строителството на К. К. „Албена“ и ВС „Русалка“, „ВиК“-Толбухин, директор на дирекция „Строителство и архитектура в ОНС Толбухин“, директор на Автокомбинат – Толбухин и др.

Улвия Бекирова (Уляна Русева) е следващата номинирана за почетен гражданин на Добрич от историка Борис Спасов. Работила изключително ревностно за осъзнаване и създаване на потребности и навици за съвременното битово устройване на населението от малцинствени етнически групи, тя е позната на голяма част от населението на града като изключително принципен, безкористен, честен, скромен и всеотдаен гражданин.

Инициативна група добруджанци предлага за почетен гражданин на град Добрич Коста Коларов – дългогодишен заслужен учител в град Добрич, написал (автор, съавтор, преводач) и издал 34 книги по математика – учебници сборници, методически книги и др., първият демократично избран Председател на Общински съвет – Добрич.

В Общински съвет град Добрич се получи и писмо с номинацията на Митко Митев, директор на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама