Пловдив получава Оскар за туризъм, нарежда се до Москва

18:06, 31 авг 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наградата "La Pomme d'Or" или „Златната ябълка“, която е своеобразен еквивалент на Оскар в туристическата индустрия, ще бъде връчена на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев на официална церемония. От 7 до 11 септември, градът ще бъде домакин на едно от най-престижните международни събития, свързани с туризма - годишните награди на Световната организация на журналистите и писателите в областта на туризма – FIJET.

Наградата за постижения в областта на туризма, град Пловдив ще получи лично от президента на организацията г-н Тиджани Хаддат, който е бивш министър на туризма на Тунис.

Наградата „Златна ябълка“ има повече от 50 носители от 1970 г. до днес. По-рано тази година, призът получи град Москва. Организаторите споделят, че особеният принос на град Пловдив се състои основно в разнообразния културен живот на града, амбициозните проекти, свързани с археологията и развитието на творческите индустрии, както и спечелването на титлата „Европейска столица на културата за 2019“.

Екипът на ОП „Туризъм“, като пряк организатор на събитието в Пловдив, е подготвил интересна и разнообразна програма за гостите. Тя включва посещение на къщите в Стария град, Римския стадион, Античния театър, Главната улица,  Форума и Одеона,  Националните есенни изложби и музеите в града , както и на най-новите обекти от културно-историческото наследство– Малката базилика, Епископската базилика и къща Клианти. Предвидена е разходка в квартала на творческите индустрии „Капана“ и посещение на спектакъл на Античния театър. През четирите дни, журналистите и писателите ще се запознаят и с част от регионалния туристически продукт - Араповския манастир и Асенова крепост, винен тур, фолклорна и класическа музикални програми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама