В Пловдив повдигат обвинение на дилър на амфетамини

16:34, 31 авг 16 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 43-годишен мъж с инициали Тодор Б., за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество без надлежно разрешително.

Обвиняемият е предаден на съд за това, че на 28 май 2016 г. в лек автомобил, марка „Ситроен С6“ и в жилище в град Стамболийски, е държал за продажба общо 788 грама амфетамини, на обща стойност 23 646 лева.

Обвиняемият е бил задържан от полицейски служители на паркинг пред хипермаркет в гр. Пловдив, където бил спрял автомобила си. При извършено претърсване в автомобила и в жилище, ползвано от обвиняемия, били иззети няколко полиетиленови плика с горепосочения наркотик. Част от тях били открити в чекмедже на секцията в детската стая, а други в купето на колата. Открити са били и множество празни пликчета за опаковане на малки дози от наркотика.

По делото е установено, че мъжът се занимавал с разпространение на амфетамини на последващи продавачи, разпространяващи го, от своя страна, към крайните му потребители. Той е с мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба от 5 000 лв. до 20 000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама