БКС ще чисти Търговище до сключване на договор с изпълнител

11:56, 31 авг 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинска фирма „БКС – Търговище” да продължи да извършва сметосъбирането и сметоизвозването и след срока на договора на обществената поръчка за дейността, който изтича на 5 септември.  Това гласува Общинският съвет в Търговище на днешното си заседание по предложение на кмета д-р Дарин Димитров.

Той внесе докладна записка, в която е записано, че БКС ще поддържа чистотата до сключване на договор по законовия ред за следващия период.

Извънредното решение се налага заради обжалване на процедурата за възлагане на обществена поръчка пред Комисията за защита на конкуренцията.

До момента няма произнасяне по жалбата, която спира провеждането на процедурата. Не е ясно кога ще може да бъде проведена и да се сключи договор. Това ще доведе до сериозни проблеми със сметосъбирането и хигиенизирането на обществените площи, рискове за здравето и околната среда.

Д-р Димитров посочи, че е недопустимо населените места да останат без обслужване на съдовете за смет и поддържане на чистота, с всички произтичащи от това рискове. Градоначалникът припомни, че ситуацията засяга и община Попово, която депонира отпадъците на регионалното сметище, което след 5 септември остава без оператор заради невъзможността да се проведе обявената процедура. Временното решение е БКС да продължи да извършва всички дейности по изтичащия договор до избора на изпълнител по законовия ред.

Кметът на Търговище д-р Димитров ще даде пресконференция, за разясняване на ситуацията и предприетите мерки от страна на Община Търговище за недопускане на криза със сметосъбирането и чистотата на населените места, в четвъртък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама