Сериозни забележки към кандидатите за ремонт на Градския стадион в Русе

17:56, 30 авг 16 / Спорт 25 880 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сериозни забележки и към двамата кандидати за ремонт на Градския стадион в Русе е отправила комисията по избор на изпълнител на обявната за целта обществена поръчка.

Протоколът от нейното заседание е публикуван днес на интернет страницата на Министерството на младежта и спорта, което движи необходимите процедури.

Припомняме, че по време на отварянето на офертите на 16 август стана ясно, че кандидатите за ремонта са софийските "Тарктур" ЕООД и "Онтарио Спорт БГ" ЕООД.

Относно офертата на "Онтарио Спорт БГ" ЕООД комисията е констатирала несъответствие между декларарираната информация в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) и приложените в офертата документи. Първоначално фирмата е посочила, че няма да използва капацитета на други субекти, но в приложената документация има няколко примери в другата посока, сочещи договорки за наемане на техника. Липсва и достатъчно информация за техническия ръководител, както и такава свързана с някои спекти от изпълнението на поръчката, като пилотно фундиране и ремонт или изграждане на дренажна и поливна системи.

От "Тарктур" ЕООД са посочили, че ще използват капацитета на други субекти, без обаче да са посочени повече подробности за тях. Освен това липсва декларация дали фирмата разполага със заварчици на стоманени конструкции с валиден сертификат за заваряване. В ЕЕДОП не е посочена и информация дали участникът е изпълнявал пилотно фундиране и ремонт или изграждане на поливна система. Липсва и достатъчно информация за договор сключен с групов технически ръководител.

В тази връзка от комисията дават 5-дневен срок на двете фирми да представят необходимите документи, които да съдържат променена и/или допълнена информация във връзка с констатираните несъответствия и липси.

Припомняме, че планираните строително-ремонтни дейности са съобразени с изискванията на БФС, срещите от новата Първа лига да се играят само и единствено на съоръжения, които разполагат с изкуствено осветление. Именно заради тях "Дунав" за момента "домакинства" в Разград, докато текат необходимите процедури за ремонт на Градския стадион в Русе.

За целта бяха отпуснати средства от Министерски съвет в размер 1 млн. лв. Процедурите се движат от Министерството на младежта и спорта, като от ММС забавиха обявяването на поръчката, тъй като изчакваха Община Русе да изработи проект за ремонт, съобразен със спецификата на съоръжението, който да отговаря и на условията на решението на Министерски съвет.

Все пак процедурата бе официално обявена на 4 август. Както вече съобщихме, дейностите включват изграждане на електрически мрежи и съоръжения за модернизиране на стадиона. За осветяване на футболното поле ще се монтират стоманени мачти с височина 32 м. до надстройката за монтиране на осветителните тела. Ще се използват 46 броя прожектори на стълб.

Предвидено е още да се подмени съществуващата дренажна система, намираща се в игрището, като се запазва основният събирател и отвеждащия канал на дренажните води. Ще бъде изградена и автоматизирана поливна система и помпено оборудване, които са проектирани да изпълняват функциите си при оптимално поливане на зелените площи. Най-отгоре ще се положи и естествен тревен чим с развита коренова система и минимална дебелина 3см. Тревният чим следва да бъде с имплементирана мрежа против разкъсване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама