Задържаха под стража Горан Горанов заради юмрук в лицето на надзирател

17:05, 30 авг 16 25 708 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Известният бургаски побойник Горан Горанов остава зад решетките. Това реши днес Районният съд в града, след като разгледа искането на прокуратурата за определяне на мярка „задържане под стража“. Горанов е обвинен в това, че на 13 март тази година чрез нанасяне на удар с юмрук в лицето, е причинил лека телесна повреда на надзирател от бургаския затвор.

На днешното заседание стана ясно, че срещу него има още три висящи досъдебни производства за нанасяне на телесни повреди, като две от тях са за нападение над надзиратели и едно за нападението над свещениците от католическата църква в Бургас.

Според държавното обвинение фактът, че Горанов все още изтърпява наказание и вече има друго повдигнато обвинение, само по себе си говори, че е налице висока степен на риск, ако той бъде пуснат на свобода, да извърши ново престъпление. Прокурорът е на мнение, че при всички положения трябва обвиняемият да се възпре от извършването на такива прояви. В случая най-адекватната мярка за неотклонение спрямо него трябва да бъде „задържане под стража“.

Държавното обвинение разкри и друго – след нападението на надзирателя в бургаския затвор, е била претърсена килията на Горанов, където е намерено стъкло, изострено като нож.

Стана ясно и това, че са му направени две експертизи с коренно различни заключения. Според едната Горанов е невменяем, другата пък показала точно обратното.

„Считам, че подзащитният ми няма да се укрие или да извърши друго престъпление. Смятам, че искането на държавното обвинение за постановяване на мярка „задържане под стража“ е неоснователно. Не чух нито един сериозен довод, за да се вземе тази най-тежка мярка“, заяви адвокатът на Горанов Веселина Василева.

Тя посочи, че към момента на извършване на престъплението, в което е обвинен клиентът й, той не е могъл да ръководи постъпките си. Адвокат Василева поиска да бъде взета по-лека мярка, като каза, че в случая адекватна би била „домашен арест“ с оглед на това Горанов да може да посещава психиатър и да се лекува.

„Парализиран съм от медикаментите, които ми дават. Те не ми позволяват да извършвам резки движения“. Това бяха думите на Горан Горанов в съдебната зала. Той също поиска по-лека мярка.

В крайна сметка съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Горан Горанов.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.

Така Горанов ще остане в ареста и след 1-ви септември, когато изтича ефективното наказание, което той изтърпява в затвора в Ловеч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама