Свалят опасните жици на тролейбусната мрежа в Пловдив (снимки)

13:17, 30 авг 16 25 729 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Активно започна демонтажа на компрометираните части от контактната тролейбусна мрежа в Пловдив, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg



"За да функционира тролейбусната мрежа са необходими четири елемента – подземна и надземна контактна мрежа, трафопостове и тролеи. От този актив е останала само надземната мрежа, чието състояние е категорично компрометирано. Редовно има скъсани проводници и инциденти", поясни кметът на район "Централен" Георги Стаменов.



Около 30 километра от мрежата ще бъде премахнати за срок от 33 дни, като в районите на Чифте баня и Сточна гара демонтажът ще бъде в почивните дни, тъй като движението ще бъде спирано.



Следващите дни фирмата изпълнител "Авис инжинеринг" ще работи в района на бул. "Христо Ботев". Проводниците и частите от мрежата ще бъдат събрани и навити съобразно изисквания и предадени на възложителя - Община Пловдив, която ще ги предостави на синдика на фирмата собственик "Градски транспорт" АД на Ангел Батаклиев.



"Нашата задача е не да демонтираме контактна мрежа, а да демонтираме само онези проводници, които застрашават живота на гражданите. Свалените елементи подлежат на повторна употреба ако собственикът реши да възстановява маршрути", заяви собственикът на фирмата занимаваща се с демонтажа Иван Арабаджиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама