Над 400 студенти се включиха в Летния университет в Албена

12:26, 29 авг 16 / Спорт 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 400 студенти от 25 университета от страната се включиха в поредното ХIV-то издание на Летен университет. Събитието бе организирано във ваканционно селище Албена от Националното представителство на студентските съвети в Република България.

Откриването на проекта се състоя на 23 август с концерт на сцената пред хотел „Добруджа", като традиционно бе запален и огънят, предвещаващ спортните срещи между студентите с факел от олимпийските игри в Мюнхен.

Сред официалните гости бяха Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности” в Община Варна, Мирчо Христов, изпълнителен директор на Сдружение „Варна – Европейска младежка столица”, Ивайло Богомилов, зам. председател на НМФ, Станислав Мъжгълов, член на УС на НМФ, Галя Василева, член на УС на Сдружение „Младежки глас.

С приветствено слово поздрави студентите и Яна Вангелова – председател на НПСС, тя им пожела вдъхновение, борбеност и честна игра.

Водещи на сцената бяха младите и талантливи студенти от Национална музикална академия, а специален гост на събитието бе група „Ice Cream”, които раздадоха много усмивки, чар и настроение от сцената.

Академията бе открита с публична дискусия с бившите председатели на НПСС на тема: „Студентските съвети – стъпало по пътя и ролята на студентите в процеса на вземане на решения”, с модератор Марица Гърдева, общински съветник и PR мениджър на Медийна група „Черно море”. Публични лекции за младите студенти изнесоха още Мая Манолова - омбудсман на Република България, която проведе дискусия със студентите на тематика, свързана с демокрацията и човешките права, Сергей Игнатов – екс министър на образованието, който говори за модерния университет и бъдещето на образованието в България, Евелина Христова – PR и преподавател в НБУ, предаде своя опит за дипломацията, етикета и успешната комуникация.

Още от втория ден на проекта студентите се спуснаха в надпревари в 10 вида спорт - плажен футбол, плажен волейбол - мъже и жени, стрийт баскетбол – мъже и жени, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос и трибой.

Състезанията бяха оспорвани, наградите желани, а настроението приповдигнато.

Освен спортни игри, всяка година организаторите се стараят да променят и обогатяват програмата на Летния университет, включвайки в нея различни академични и творчески семинари, обучения за работа в екип, състезания по знания, проведоха се и редица мероприятия с развлекателен характер – Мис и Мистър „Студентско лято" , където на първо място бяха отличени Яна Стоянова и Благовест Атанасов от ПУ „Паисий Хилендарски“, Нептунова-вечер, Графити-парти и др.

По време на летния университет, за добрата организация и нуждите на студентите се грижи неуморен екип, с координатор Кирил Стоянов, член на ИС на НПСС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама