МВР министърът се включи в среднощни проверки в Слънчев бряг

07:30, 28 авг 16 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се появи изненадващо през изминалата нощ в Слънчев бряг, за да види каква е ситуацията в черноморския курорт. Тя се включи в обиколка заедно с директора на полицията в Бургас старши комисар Калоян Калоянов, като в нощната й визита, освен срещи и разговори с полицейски служители на дежурство по КПП-та, се включиха и проверки по увеселителни заведения и търговски обекти. Министър Бъчварова присъства и на разпределение на задачите и координиране на действията по съвместните проверки на служителите на НАП и вътрешното ведомство, предвидени да протекат малко след полунощ в Слънчев бряг.

Румяна Бъчварова обясни, че целта на присъствието й в курортния комплекс е да види как служителите от МВР работят на място, като на тази база се направи анализ на извършеното и в случай на необходимост ще се оптимизират предприетите до момента действия. По думите на вътрешния министър досегашната работа е довела очевидно до положителни резултати: увеличил се е оборотът на търговските заведения, въведен е ред, който в началото смущавал собствениците и някои граждани. Сега обаче хората са се успокоили и вече се чувстват по-сигурни, което е и главната цел.

Министър Бъчварова заяви, че приложения в Слънчев бряг подход е една изключително добра практика, при която всички институции на местно ниво, имащи контролни функции, работят заедно, координират усилията си и извършват съвместни проверки.

Румяна Бъчварова посочи, че иска да насърчи всички служители на реда да работят по досегашния начин, чийто резултат е повече от положителен и гарантира спокойствието и сигурността на почиващите в Слънчев бряг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама