ДОСТ имат готовност да предложи кандидат-президентска двойка

21:22, 27 авг 16 / Политика 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партия ДОСТ ще се регистрира в ЦИК за предстоящите президентски избори. Дали регистрацията на партията за участие в президентските избори е равно на издигане на  наша кандидат-президентска двойка – не, не е равно. Но вече създава такава предпоставка, ние ще имаме принципно готовност  да  имаме дори наши кандидати  за президент и вицепрезидент. Това каза лидерът на ДОСТ Лютви Местан в Кърджали, в първото си изявление след посещението си в Турция, предаде bTV.

Местан допълни, че за партията е важно след изборите да има приемственост с политиката водена от сегашния държавен глава Росен Плевнелиев. „Най-голямата задача на ДОСТ е България да се управлява през следващите 5 години от президент  евроатлантик. Ако  се появи кандидат с такъв профил , той би могъл да получи подкрепата на ДОСТ  още на първи тур“, каза той.

На предупреждението от съпредседателя на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов да не настъпи „българска мина“ заради срещата му с турския премиер, Местан отговори: Това е само едно предизборно каракачанско ръмжене!"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама