Стойка Петрова и Павел Сяров със сериозна критика към БФБокс: Те просто явно не искаха медал

17:20, 26 авг 16 / Спорт 25 900 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сериозни критики към Българската федерация по бокс отправиха доскорошният треньор на женския национален отбор в този спорт Павел Сяров и една от водещите родни състезателки Стойка Петрова.

Пред сайта udarsport.bg Сяров споделя разочарованието си от отношението към него през последните години. Той твърди, че не е получил шанс за работа с екип по негово желание, вместо което са му натрапвани "парашутисти". Освен това хора от федерацията са държали да определят състава на националния отбор вместо него. За сметка на това Сяров е постигнал немалко резултати.

"В годините след Олимпиадата в Лондон мъжете нямаха човек, който да е в осмицата на голямо първенство, а ние нямахме година, в която да сме без медал. На Европейското в Букурещ бяхме втори отборни. После на Световното бяхме пети отборно. Не ми е затова, че някой не ми е благодарил, но няма признание на труда, няма екипност, няма екип... Има интриги, обстановката е много тягостна", отчита русенецът.

Той не пропуска и темата за Стойка Петрова, която бе пренебрегната за Олимпиадата в Рио за сметка на Станимира Петрова.

"Бутнаха Станимира, пратиха нея на квалификацията и тя взе квотата. От 2014 г. насам тя няма нито едно добро представяне на голям турнир или на голямо първенство. На едното републиканско Стойка два пъти я свали в нокдаун, те не го отчетоха и дадоха победата за Станимира. На спаринга в националния отбор - също и това вече преля чашата на търпението ми. Прецакват ми състезателките вече една година", заявява още той пред интернет изданието.

"Болно ми е, тежко ми е и съм обидена от отношението към мен", категорична е Стойка Петрова. Тя разказва пред udarsport.bg подробности, заради които според нея лансират Станимира Петрова за сметка на нея

"Аз съм първа в световната ранглиста. Тя е шеста. Това означава, че ако те ме бяха пратили на Световно да си взема квотата, да отида на Олимпиада, аз автоматично ставах поставена под номер 1 или номер 2 в схемата. Т.е. аз щях да бъда в по-добра позиция в схемата и автоматично влизам в осмицата. Трябва ми един мач за медал. Шансът ми е много по-голям от нейния. Да не говорим, че имам победа вече над Никола Адамс, която е олимпийска шампионка. За да стана европейски шампион, трябваше да мина първо през нея. За останалите изобщо не ги коментирам, Тази, която стана втора на Олимпийските игри в Рио - представителката на Франция - имам 6 или 7 победи срещу нея. Те просто явно не искаха този медал. Просто не знам каква е логиката. Не знам защо никой не им търси сметка", коментира още Стойка Петрова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама