Задържаха под стража Ангел Мечев, хванат да превозва бежанци в Бургас

17:18, 22 авг 16 25 889 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Ангел Мечев. На този етап от разследването Бургаският районен съд намира, че това е най-адекватната мярка, която ще гарантира и законосъобразното развитие на последващите действия в производството. Съдът намира, че обвиняемият Мечев е лице с висока степен на обществена опасност, каквото е и самото извършено деяние.

Срещу Ангел Мечев е повдигнато обвинение за това, че на 15 август 2016 г. в Бургас, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал група от 19 чужденци да пребивават и преминават в страната, в нарушение на Закона за чужденците в Република България. Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, по отношение на лица ненавършили 16-годишна възраст и по отношение на повече от едно лице.

Съдът приема, че съществува обосновано предположение Мечев да е извършител на престъпната деятелност, за която му е повдигнато обвинение. За да достигне до този извод съдът е съобразил събрания до настоящия момент доказателствен материал – разпити на множество свидетели, в това число чужди граждани и полицейски служители; извършения оглед на местопрестъплението и иззетото по делото моторно превозно средство, способствало за извършване на деянието.

В доказателствения материал съдът намира, че е възможно обвиняемият да извърши друго престъпление. Видно от справката за съдимост, Мечев е осъждан осем пъти за извършени престъпления, което показва установена трайна престъпна деятелност в обвиняемия. При последното си осъждане от 2015 г. Мечев е с наложена мярка „Пробация“, която все още търпи, но това не го е възпряло да реализира настоящото деяние, за което съдът отбелязва е налице обосновано предположение, че е извършено от лицето.

С влязла в сила присъда на Бургаския районен съд от 15 декември 2005 г. на обвиняемия е било наложено ефективно наказание от две години „Лишаване от свобода“. По това наказание Мечев не е реабилитиран, той се води осъждан, като това обосновава приложението презумция, която ако не е оборена, на лицето се взема мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжния съд в града в тридневен срок.

Припомняме, че другият задържан на същото място по същото време с друг автомобил да превозва бежанци през Бургас - Атанас Джелебов, бе пуснат да си ходи от Районния съд с „Гаранция“ в размер на 4000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама