Санират осем блока в Поморие за 5,5 млн. лв.

11:26, 15 авг 16 / Общество 25 198 Topnovini
Община Поморие обяви открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на Инженеринг – проектиране и изпълнение на СМР“ на осем одобрени сгради, които преминаха процедурите по техническо и енергийно обследване по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това са: бл. 12, бл. 16, бл. 18, бл. 21, бл. 22, бл. 23 и бл. 24 в кв. „Свобода” и бл. 7 на ул. „Солна”.

Общата прогнозна стойност на поръчката е за 5 572 445,68 лева без ДДС. Срокът за подаване на офертите и заявките за участие е до 19 септември 2016 г.

Финансовите средствата се осигуряват от държавния бюджет, чрез бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройство /МРРБ/ по Национална програма за енергийна ефективност, приета с Постановление на Министерски съвет. Според методическите указания на МРРБ, всеки потенциален изпълнител може да участва за санирането само на една сграда.

След избора на изпълнители ще започне поетапно проектиране, строителство и осъществяване на авторски надзор на одобрените обекти. Ремонтът ще включва подмяна на дограма на прозорци и на балкони, пълна изолация на сградата, ремонт на покрива и подпокривното пространство, входа, стълбищната клетка и др. дейности, с който се постига клас на енергопотребление „С“ в съответствие с Наредба № 7 от 2004 г. за енергийна ефективност на сградите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!