Община Добрич: Граждани използват река Добричка за сметище

08:33, 15 авг 16 / Общество 25 161 Topnovini
Вече е приключило почистването на няколко участъка от коритото на река Добричка, за които е осигурено финансиране от бюджета на Община Добрич, съобщиха за Topnovini.bg от пресцентъра на администрацията.

Участъкът, североизточно от квартал „Рилци” е вече ремонтиран и почистен. Така водите от коритото край квартала вече свободно ще се изтичат в основното корито на реката в посока село Врачанци.

Участъкът от бул. „25 септември“ до ул. „Поп Богомил“ е почистен. От Общината обаче подчертават, че веднага си е проличало, че граждани на Добрич удобно използват реката за сметище. Боклуците заплаваха в коритото още преди да приемем официално изпълнението на подобекта, посочиха оттам.

Почистен е и участъкът от ул. „Ангел Стоянов“ до ул. „Ген. Кантарджиев“.

Северният приток от жп водостока до ул. „Ангел Стоянов“ е в застой, тъй като са открити много групи подземни проводници 20kV, за които досега Общината е преговаряла с Енерго-Про. Постигнато е устно съгласие за съвместни действия. Предстои да бъдат допълнително възложени дейности по изкопаване на нови подземни трасета, продълбочаване на дъното на коритото, за да преминат трасетата под него и изтегляне в трасетата на нови проводници, които да заменят съществуващите.

Продължава работата по изграждането на моста на ул. „Любен Каравелов“, което се финансира със средства от фонд „Солидарност“. Участъкът от околовръстното до моста на ул. „Любен Каравелов“ е вече ремонтиран и почистен. Текат строителните работи по самия мост. Наскоро беше завършено изместването на захранващи кабели, което забави стартирането на този подобект. Едновременно със строителството на моста фирмата продължава с почистването на коритото на реката от моста до ДКЦ II.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!