Приемат документи за финансова подкрепа на ин витро в Стара Загора

07:09, 15 авг 16 / Общество 25 159 Topnovini
От 9.00 часа днес, в зала 216, в сградата на община Стара Загора започва прием на документи за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески  начала.

Небходимите документи ще се приемат всеки работен ден от 9.00 часа до 12.30 часа, а крайният срок е 21 септември.

Финансовата помощ, предвидена в общинския бюджет, за двойки и семейства с репродуктивни проблеми, може да бъде получена един път годишно, в рамките на текущата година, при условие че кандидатите не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура.

Двойките трябва да са български граждани, поне единият трябва да е с постоянен и/или настоящ адрес на територията на  Общината през последните три години. Кандидатите трябва да нямат парични задължения към държавата и общината, както и да са с  непрекъснати здравно- осигурителни права, да е налице доказан стерилитет /независимо с женски и/или с мъжки фактор/, лечим   единствено   с   методите   на   АРТ   и   по-конкретно   IVF   или   ICSI.

Условията са записани в Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция  на съпрузи и лица, живеещи на съпружески  начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Стара  Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!