Приключват ремонта на пътя Попово-Разград в края на месеца

06:43, 15 авг 16 / Общество 25 258 Topnovini
Ремонтът на пътя Попово-Разград ще приключи до края на месеца. Отсечката с дължина 15 километра се обновява с осигурените от правителството средства за подобряване състоянието на пътната инфраструктура в Северна България. Това съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Третокласният път е най-краткият маршрут за жителите на областите Разград и Търговище, пътуващи за София през Велико Търново.

На участъка в област Търговище (от км 18+900 до км 33+800), който е сред най-натоварените третокласни пътища в региона, се работи с пълна мобилизация и предстои полагането на хоризонталната маркировка, монтирането на ограничителните системи и пътните знаци.

На 100% от трасето е положен неплътен асфалтобетон, изравнителния пласт асфалт, устойчив на високи температури и интензивен тежкотоварен трафик. Възстановени са канавките и банкетите, с което се подобрява отводняването на пътя.

Превантивният ремонт се изпълнява от „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД, по договора за текущо поддържане на републиканските пътища в област Търговище.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!