Земеделското министерство дари техника на манастира в Атон

19:58, 13 авг 16 / Общество 25 218 Topnovini
Министерство на земеделието и храните чрез Югозападното държавно горско предприятие предостави безвъзмездно специализирана техника за поддържане на пътната мрежа на стойност 173 640 лв. в имотите на Зографската света обител в Атон. Това съобщиха от ведомството.

„Дарението е в изпълнение на Решение на Министерски съвет и ще съдейства за подобряване състоянието на пътищата водещи до манастирската обител, както и тези в околностите на манастира, който притежава над 16 хил. дка земя. Наличието на тази нова техника ще разшири възможностите на манастира да управлява пълноценно имотите, които притежава”, разясни заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов, който присъства на връчването на дарението в Атон.

 

Съоръжението е грейдер, чието основно предназначение е за поддържане на пътища, но може да се използва и за противопожарни цели, което е от особено значение в район, къдто често възникват горски пожари. Това е второто дарение, което министерството на земеделието и храните прави чрез своите структури, като през май миналата година вече беше предоставен за нуждите на манастирската обител високопроходим специализиран автомобил за гасене на пожари в горски територии.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!