Полицията се намесва,засилват контрола на Бачково за празника Успение Богородично

11:35, 13 авг 16 / Общество 25 144 Topnovini
Хиляди българи се очакват да пътуват от днес до понеделник към Бачковския манастир за традиционното литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица. В ОДМВР – Пловдив е създадена необходимата организация за осигуряване безопасността на движението в района.

Предвид очаквания интензивен пътникопоток, в периода 13-15 август са ангажирани максимален брой полицейски екипи за подпомагане на трафика и недопускане образуването на автомобилни колони чрез регулиране и насочване на моторните превозни средства за паркиране на определените места.

За улеснение на пътуващите от обяд на 12 август (петък) до вечерта на 21 август (неделя) се преустановява обрушването и обезопасяването на скалните откоси със стоманени мрежи на път я Асеновград - Смолян.

От АПИ съобщиха, че при тунелите на км 32+423 и км 33+427 на второкласния път преминаването ще бъде в две ленти за движение, при ограничение на скоростта от 40 км/ч. При тунела на км 39+471 - след Бачковския манастир, пътуването ще бъде в една лента, сигнализирана със светофарна уредба. Тя ще бъде регулирана ръчно за пропускане на превозните средства в по-натоварената посока.

Строително-монтажните дейности на съоръженията по пътя Асеновград - Смолян се очаква да приключат до 15 септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!