Домакиня сменя къщната работа с ловната дружинка във Васил Друмев

10:40, 13 авг 16 / Спорт 25 266 Topnovini
Ивелина Стоянова е единствената жена, която наесен ще излезе на ловен обход за пръв път тази година в Шуменско. Тя и още 40 души успешно издържаха изпитите за ловец и получиха право да влязат официално в редиците на авджиите.

Ивелина има здрава и неразривна връзка с лова. Нейните съпруг, свекър и брат също са ловци.

Тя се запалва по екстремния спорт през 2000 година, когато мъжът й Стоян, а после и брат й успешно преминават курса и взимат тапии. Тогава тя дори им помага в ученето. "Покрай стрелбите и аз запалих", казва Ивелина и споделя, че дори опитала няколко пъти мерника си.

Оттогава тя ходи на лов с тях и на различни мероприятия на дружинката в село Васил Друмев. Отговаря за готвенето на дивеча.

Ивелина разказва, че много й тежало скубането на пъдпъдици. "После ми стана интересно и вече е удоволствие да приготвям дивеча", споделя тя.

Съпругът й веднага я подкрепил като разбрал, че и тя иска да стане ловец и 16 години по-късно връща услугата от своя изпит, като й помага за подготовката.

Радост от новия ловджия изпитва и свекърът, ловец от 45 години, който дори обещал да купи екипа на жената за първия й лов.Ивелина няма търпение да излезе в полето на първия си излет. След като е взела изпита бърза да подготви документите си и да купи оръжие.

Председателят на ловната дружина във Васил Друмев Пламен Стефанов вече я е записал. Ловджиите са около 30 човека, като Ивелина дори ще има компания, тъй като в дружинката вече има една жена.

Жената вече е избрала и оръжието си - полуавтоматична пушка с 5 патрона, която е подарък от съпруга й.

Днес тя за пръв път официално ще опита и късмета си като ловец. За излета е подготвено и куче птичар, което да помага. Въпреки, че отговаря за домакинството, Ивелина има намерение да не пропусне нито един ловен излет.

"Ще ходя на лова, като се върна, ще хващам другата работа", казва тя и допълва, че ако нещо пречи на лова, няма и да го започва.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!