Международната регата ТИД акустира в Байкал

17:57, 12 авг 16 / Общество 25 133 Topnovini
Днес участниците от 61-то международно издание на регатата по река Дунав – ТИД пристигнаха в Байкал, съобщиха организаторите. През следващите дни те ще спират в Черковица, Свищов, Русе, Ряхово, Тутракан, Ветрен. Последната спирка на българско пристанище ще е в Силистра.

По време на похода в България ще бъдат  изминати общо 509 километра. Гребците ще имат възможността от Видин до Силистра да наблюдават красотата на дунавската флора и фауна.

Средно на ден  те изминават сравнително къси преходи - между 21 и 42 километра. Маршрутът е подходящ за начинаещи и за деца над 12 години, коментират организаторите. Тази година в регатата са се включили близо 60 лодки, като най – много са участниците от Германия.

Походът стартира на 19 юни в германския град Инголщад и се очаква да приключи на 2 септември в делтата на реката в Румъния. Ежегодният гребен поход по Дунав преминава през всички крайбрежни страни по течението на реката – Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия, Сърбия, България и Румъния. В продължение на повече от два месеца лодкарите изминават  около 2 020 км. Идеята на похода е да се покаже ролята на Дунав, като река която свързва, а не разделя всички европейски народи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!