Оставиха под домашен арест съмишлениците на Ахмед Муса

15:04, 12 авг 16 / Крими 25 166 Topnovini
Изменението на мерките за неотклонение на подсъдимите съмишленици на Ахмед Муса по делото за радикален ислям е потвърдено от Пловдивският апелативен съд . Ангел Симов, Светослав Манчев, Ерджан Смаил, Рангел Илиев, Александър Иванов, Орхан Бързак и Ненко Щерев, преминават от „задържане под стража” в „домашен арест”.

По отношение на молбата на подсъдимия Ахмед Муса за изменение на същата мярка за неотклонение в по-лека такава, същата е оставена без уважение. Всеки един от подсъдимите, с изключение на подсъдимия Александър Иванов, е обвинен в това, че е извършил престъпление по чл. 164, ал. 1 от НК и престъпление по чл. 407 от НК. Налице е обвинение срещу подсъдимия Иванов по чл. 339, ал. 1 от НК.

Съдът прецени, че с оглед на индивидуализиращите характеристични данни на подсъдимите и продължителния период на задържане под стража, надхвърлящ рамките на разумните граници, поради обема, фактическата и правна сложност на делото, окръжният съд обосновано е преценил, че преодоляването на опасността от укриване и извършване на друго престъпление на подсъдимите би могло да бъде гарантирано с вече взетите от Окръжен съд – Пазарджик мерки за неотклонение.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!