Деца в Басарбово се занимават с актьорско майсторство през ваканцията

11:15, 12 авг 16 / Общество 25 100 Topnovini
През месец юли Народно читалище ,,Свети Димитър Басарбовски – 1902“ – село Басарбово започна реализирането на проект ,,Знания за театъра и художественото слово", който се осъществява с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и BH – социален проект на Еконт, в рамките на конкурс „Знание и растеж“.

Целта на проекта е децата от село Басарбово да получат въвеждащо обучение в театралното изкуство, което да обогати тяхната обща култура и да осмисли летните ваканционни дни, съобщават инициаторите.

Дванадесет деца на възраст от 6 до 11 години бяха подбрани да участват в пиесата ,,Трите прасенца“, за да приложат придобитите знания на практика. Сценарият е изпълнен с много хумор, песни и танци.

Творческият ръководител Ралица Константинова успява да мотивира младите актьори да покажат най- доброто, на което са способни. Тя получава помощ и от самодейците от театрална формация ,,Зора“, които се изявяват като асистент- режисьори.

Постановката ще бъде представена пред публика през месец септември на сцените на читалищата в село Басарбово и кв. Долапите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!