Напредва ремонтът на пътя Преселенци - Сърнино

15:05, 11 авг 16 / Общество 25 195 Topnovini
Усилено се работи по превантивния ремонт на път ІІІ-9701 Преселенци – Сърнино в област Добрич, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Строително-монтажните работи стартираха в края на юни т. г. и трябва да завършат до края на месеца.

Отсечката се обновява с осигурените от правителството средства за подобряване състоянието на пътната инфраструктура в Северна България.

С предоставените 3,5 млн. лв. се обновяват 13 км от третокласния път. Ремонтирани са водостоците и е подобрено отводняването. В момента се полага износващия пласт асфалт. След това предстои монтиране на ограничителните системи, пътните знаци и хоризонталната маркировка.

Третокласният път е изграден е през 1957 г. и не е основно ремонтиран от близо 20 години. С подобряване състоянието на пътната отсечка от път III-9701 се повишава безопасността и удобството при пътуване и ще се улесни достъпът от зърнопроизводителния район до областния център Добрич и общините Генерал Тошево, Балчик и Каварна.

Превантивният ремонт се изпълнява от ДЗЗД „Понт”, в което участват: „Хидрострой” АД и „Инжстройинженеринг” ЕООД, по договора за текущо поддържане на републиканските пътища в област Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!