Ясно е класирането за детските заведения в Пловдив, имат и нови наименования

14:40, 11 авг 16 / Общество 25 189 Topnovini
Ясно е класирането за прием в детските заведения в Пловдив, съобщиха от Общината. Днес са обяени обявени 931 свободни места, като 398 от тях за децата под 3-годишна възраст. Общият брой на кандидатстващите e 1069 – 878 деца за детските ясли, 119 за първа възрастова група, 39 за втора възрастова група и 33 деца общо за подготвителните групи.

Все още не са обявени всички места за най-малките, тъй като децата, родени през 2013 годината, не са напуснали яслените групи. Перспективата е на следващите класирания да бъдат осигурени места за всички желаещи. За другите възрастови групи местата са достатъчни, но все още има родители, които не се съобразяват с обявените свободни места, а участват за детски заведения без възможности за прием. Така остават незаети места и има все още незаписани деца, поясняват от Общината.

За всички класирани деца следва записване при директорите в определения от Графика на дейностите срок – 19.08.2016 г.

С влизането в сила на новия Закон за предучилищното и училищното образование от 1 август 2016 г. вече има нови наименования на детските заведения в сферата на предучилищното образование. Функциониращите досега целодневни детски градини (ЦДГ) и обединени детски заведения (ОДЗ) ще работят като детски градини (ДГ). За детските градини с повече от една сгради на различни адреси в наименованието се добавят допълнителните адреси за другите сгради (така наречените досега филиали). Има промяна и в наименованията на подготвителните групи. Погдотвителната група за 5-годишни деца вече е трета подготвителна група, а подготвителната група за 6-годишни деца – четвърта подготвителна група. Тези корекции вече са отразени в системата за прием и родителите могат да се запознаят с тях.

Следващото класиране е на 30 август 2016 г. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 22 август включително. Конкретните срокове за подаване на заявления са публикувани на страницата на системата за прием www.dz-priem.plovdiv.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!