Атанасовското езеро отбелязва своя 36-ти рожден ден

07:25, 10 авг 16 / Общество 25 192 Topnovini
Резерват Атанасовско езеро ще отбележи своя 36-ти рожден ден този петък – 12 август. Тази година по случай празника се организира велосъбитие „На колела край брега”.

Поканени са граждани, които имат интерес и искат да покарат велосипед около Атанасовско езеро, да се включат във велопътешествието от Укритието за наблюдение на птици и Пътеката на саблеклюна през Парк Езеро до Пътеката на солта покрай морето. На кафето до басейните с луга ще има почерпка по случай 36-тия рожден ден на резервата.

Резерват Атанасовско езеро е обявен на 12 август 1980 г., за да опазва редките видове птици, които обитават езерото. Неслучайно това е най-богатото на птици място в страната със своите 333 вида, които обитават рядкото местообитание - крайбрежна лагуна. Вече повече от 15 години рожденият ден на резервата се отбелязва с различни събития, за да привлича хората, живеещи около езерото и за да ги запознава с това специално място.

Желаещите да присъстват на рождения ден могат да го направят в петък от 18:30 часа на Пътеката на саблеклюна до Укритието за наблюдение на птици, оттук в 19:00 ще стартира велопоходът през Парк Езеро към бариерата пред ресторант „Фиеста“, за да се включат и позакъснелите, които идват за карането по Пътеката на солта и особено за почерпката и къпането в морето и лугата.

Програма на събитието „На колела покрай брега“:

18:30 часа – сборен пункт на Укритието за наблюдение на птици и Пътеката на саблеклюна (възможност за наблюдение на птици) – изхода на Бургас в посока Слънчев бряг до бензиностанцията на Лукойл

19:00 часа – старт на велопохода през Парк Езеро

19:15 часа – спирка на Яйцето (близо до тенис кортовете и кафе „West”)

19:30 часа – сборен пункт на „Фиеста“ (за тези, които ще се включат в тази част на събитието)

20:00 часа – почерпка на кафето на лугата, къпане в морето, топене в лугата

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!