Момче на 8 години беше най-малкият състезател на стрийт фитнес турнира в Плевен

15:56, 09 авг 16 / Спорт 25 146 Topnovini
Момче на 8 години беше най-малкият състезател на първия национален турнир по стрийт фитнес, който се проведе  днес в Плевен по инициатива на Националното сдружение на сираците в България /НССБ/.

Идеята е да се покаже, че момчета и момичета в неравностойно положение, могат да бъдат равни с останалите си връстници, ако се трудят и спортуват, каза на откриването общинският съветник Йордан Грижов, който е и  заместник-председател на комисията по младежките дейности, спорта и туризма към общинския съвет в Плевен. Инициативата цели да покаже, че град като Плевен има нужда от повече спортни площадки, дообави той.

По инициатива на НССБ и сдружението "Рицари без броня" вече е започнала дарителска кампания за събиране на средства за изграждане на втора площадка, а общината е предоставила терен в парк "10 декември".

Състезанието събра над 80 участника от различни градове на сраната. Всички показаха класа и спортен хъс, което видимо затрудни журито в избора на победители.

 Най-изявените състезатели получиха медали и грамоти. Журито бе съставено от доказани спортисти-балкански шампиони, медалисти от европейското първенство по културизъм.

   

             

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!