МБАЛ-Русе внедрява успешно уникален идентификатор

13:20, 09 авг 16 / Здраве 25 94 Topnovini
В МБАЛ-Русе пилотното внедряване на системата за уникален идентификационен номер (УИН) протича успешно в три отделения, съобщиха от лечебното заведение днес.

При екплоатацията няма възникнали сериозни проблеми, които да пречат на работата на служителите на лечебното заведение или на приемането и лекуването на пациенти, а улесняват процеса на работа като спестяват техническо време за обработка на документация. От началото на тестовия период до момента за 2 седмици първоначална регистрация е извършена на над 60 пациенти и са отразени над 100 събития, свързани с медицинските дейности.

През миналата седмица представители на „МБАЛ-Русе“ АД са участвали и в дискусия по тестовото внедряване на пръстовите идентификатори. Семинарът, организиран от НЗОК, е проведен в Община Бургас по повод предстоящото въвеждане на системата в реална експлоатация от октомври тази година.

На срещата са присъствали представители на НЗОК, 10 РЗОК, както и представители на 20-те лечебни заведения, в които се провежда пилотното проучване, сред които и русенската болница. От страна на МБАЛ-Русе присъстваха изпълнителният директор д-р Иван Стоянов, главна медицинска сестра Цветелина Станчева, както и ръководителят на Отдел „Информационно обслужване“ доц. д-р Румен Русев.

На присъстващите е презентиран начина на работа на пръстовия идентификатор при различни обстоятелства. Нововъвежданата система на работа постепенно ще измести старата такава с чекиране на лични карти в болниците, с изключение на наличието на специални обстоятелства, които не позволяват използването на пръстовия идентификатор.

Продължава да се разширява кръга от болници, които пилотно въвеждат новата система. Целта е по-бързото установяване и изчистване на възникалите в процеса на въвеждане грешки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!