Над 200 участници в Europ'Raid посрещат в Казанлък

08:59, 09 авг 16 / Общество 25 155 Topnovini
Над 200 участници в третото издание на Europ'Raid ще посрещне Казанлък. Europ'Raid е уникална инициатива, която има за цел да преоткрие Европа, да се създадат нови приятелства между градове и държави от Европа. Това е първият автомобилен европейски тур, организиран от френска неправителствена организация, основана от студенти в Западна Франция. Инициативата се радва на все по-голям интерес от младите жители на Стария континент. Проектът е номиниран за няколко европейски награди и се осъществява с подкрепата на много фирми и институции.

Пътуването започна 30 юли т.г. Младежите между 18 до 32 години  ще изминат повече от 10 000 км през 20 европейски страни само за 23 дни. Младите любители на приключенията от Франция ще посетят градове във Франция, Швейцария, Италия, Австрия, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Гърция, Турция, България, Румъния, Унгария, Словакия, Полша, Чехия, Германия, Холандия, Белгия.

Чрез Europ'Raid те ще доставят повече от 6 тона книги в 10 училища от Босна и Херцеговина, Албания, България и Румъния.

 „ В поредна година, като партньор на инициативата, град Казанлък ще приветства 65 отбора и 200 участници, което показва гостоприемството на казанлъчани и тяхното желание да бъдат част от нашето приключение. Това е много добра възможност за участниците в Europ'Raid да посетят града, да се запознаят с неговите жители и забележителности. Ние всички сме много нетърпеливи да гостуваме на Казанлък и да намерим нови приятели“, коментира президентът на организацията Бенджамин Лейдин.

Казанлък ще посрещне участниците в Europ'Raid на 12 август в 19.00 до стадион „Севтополис“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!