Никой не иска да поеме районните съдилища в Каварна и Велинград

19:43, 08 авг 16 / Общество 25 178 Topnovini
274 заявления за участие в конкурса за повишаване и преместване в окръжен съд в трите колегии са били подадени във Висшия съдебен съвет. Той бе обявен от съдийската колегия на 12 юли, а решението бе обнародвано в Държавен вестник на 22 юли.

143 кандидати са подали заявление за участие в конкурса за окръжен съд - гражданска колегия, за търговска – 92, а за наказателна – 39. Обявените свободни места в ГК в окръжните съдилища са 20, в ТК – 14, а в наказателна колегия – 5. Не е изключено някои от кандидатите да участват в повече от един конкурс, например за търговска и гражданска колегия.

Тепърва ВСС ще се произнесе по допустимостта на подадените заявления, съобщава "Правен свят".

Същевременно стана ясно, че до момента няма нито един кандидат за административен ръководител на районните съдилища в Каварна и Велинград. Срокът за подаване на документи изтича утре. По един желаещ за шеф има за РС в Девня, Свиленград, Мадан и Провадия.

До 16 август пък трябва да подадат документи мераклиите да оглавят Апелативна прокуратура-Пловдив. Мандатът на сегашния началник Иван Даскалов изтича на 12 октомври. Заради това на заседанието си на 20 юли прокурорската колегия откри процедура за избор на нов. Даскалов има право на втори мандат. Той бе избран през лятото на 2011 г., когато конкурент му бе Румен Боев, сега член на съвета.

На 16 август изтича и срокът за подаване на заявление за участие в конкурса за избор на шефове на Окръжна прокуратура-Шумен и районните в Белоградчик, Кула и Трявна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!