Италиански инвеститор влага 500 хил. лева във фабриката си в Плевен

19:05, 08 авг 16 / Икономика 25 185 Topnovini
Инвестиция от 500 хил. евро ще направи тази година новото ръководство на италианската шивашка компания„Неви фешън Текстайл” ЕООД в Плевен. Средствата ще бъдат вложени за закупуване на нови машини за разширяване на производството. Ще бъдат назначени и още 15-20 работници. Това стана ясно на среща на кмета Георг Спартански с финансовия директор на фирмата Леонардо Льона и мениджъра  Марио Ферето.

Мога да ви уверя, че всички представители на бизнеса са добре дошли в Плевен – без значение дали са местни или чуждестранни. В града ни има италиански инвеститори и в други браншове, което ме радва, защото означава, че виждате тук перспектива и намирате добър климат, каза по време на срещата кметът Спартански.

Италианските инвеститори от своя страна заявиха, че планират срещи с директорите на професионални гимназии в Плевен, за да се обсъдят провеждането на практическо обучение на учениците в производствената база на фирмата в града. Идеята е още по време на това обучение да бъде предложена възможност за професионална реализация на най-добре подготвените и мотивирани млади хора след завършване на средното им образование.

Кметът  потвърди готовността на ръководния екип на местната администрация да съдейства и да "отваря вратите на бизнеса".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!