Липсата на свобода на словото у нас провокира журналист в САЩ да снима осмиващи видеа

11:49, 06 авг 16 / Общество 25 302 Topnovini
Превъплъщение в много образи, осмиващи политиците в България. Това не е роля на някой комедиен актьор, а на журналиста Татяна Кристи, която от години живее в САЩ. В профила си във Фейсбук тя споделя видеа, в които е ту Динка Динкова Динкова-Динкова, ту Превантина Бездарова – пиар на Бойко Борисов, ту Лютинка от село Лайка, община Долни ръб.

Всичко започва от кампанията на левицата „Аз съм БСП“ и от видеопосланието на тяхна симпатизантка, което е публикувано в интернет.

"Докато си вършех работата на компютъра седнах и се опитах да я имитирам как говори, като вплетох нейното послание в послание, което аз развих, с доста голяма доза комизъм и се получи един абсурден монолог“, коментира Кристи пред „Нова“.

Журналистът следи случващото се в България и изявите на родните политици, както и техните гафове. Това я провокира да не е безразлична, въпреки че от години работи като пиар, журналист и медиен консултант в Америка.

Кристи споделя опита си при отразяването на предизборни кампании. По нейните думи предстоящите президентски избори у нас са съпроводени с липса на свобода на словото. Гражданите в Америка отправят много трудни въпроси към политиците там, но никой пиар не им казва „Вече няма да задавате въпроси“, каквато практика има в Блгария.

Предстоящите президентски избори у нас и поведението на първите в държавата провокира нова порция политическа сатира. Така е изграден образа на Превантина Бездарова - ПР в Министерския съвет.

„Дори не е смешно. То е безумно тъжно, защото в други държави един месец преди изборите хората залагат кой ще спечели от кандидатите след като кампанията вече привършва. В нашата държава хората залагат кой ще бъде кандидатът за президент един месец преди изборите. Това ако не е смешно“, отбеляза Кристи.

Забавните видеа може да видите ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!