В Русе организираха събитие, посветено на Световната седмица на кърменето

09:11, 05 авг 16 / Общество 25 179 Topnovini
Над петдесет настоящи и бъдещи майки от Русе посетиха събитието под надслов „Кърменето – ключ към устойчиво развитие“, посветено на Световната седмица на кърменето и организирано от дамските клубове „Сороптимист Интернешънъл“ и „Лайънс – Сескагинта Приста“.

Д-р Даниела Бурмова, педиатър, неонатолог от Център за детско здраве „Ниш” и Димитрина Върбанова, неонатологична сестра от „Училище за родители“- Русе, разговаряха с майките за ползите от естествения начин на хранене на бебетата. Младите майки са споделили своите притеснения и са получили съвети и напътствия за справяне с проблемите си от специалистите.

За настроението на присъстващите се погрижи Лора от Арт работилница „Пикасо” със забавни рисунки и бодиарт, съобщават още организаторите.

В конкурса „БЕБО И АЗ” участваха 10 снимки, а наградата - професионална фотосесия от Мартина Лазарова – получи малката Вяра за снимка в национална носия със своята майка.

Всяка от жените получи възможност да участва в организираната томбола и да спечели ваучери за услуги в Център за детско здраве «Ниш» и «Училище за родители», за плуване и за семейна фотосесия.

Събитието беше подкрепено от фирми и организации, които предоставиха продукти, необходими за отглеждането на малките палавници, на всяка от участничките в срещата.

Една от майките сподели своя опит, като показа удобни начини за носене на бебе чрез използване на различни видове текстилни изделия от типа «слинг».

Световната седмица на кърменето, координирана от Световния алианц за кърмене, е част от програмата на глобалната инициатива в подкрепа на детското оцеляване и кърмене, допринасяща за правата на жените, тяхното здраве и устойчива среда.

Усилията са насочени към увеличаване броя на кърмените деца, удължаване на средната продължителност на кърменето, справяне с промените в климата и неравенството между половете в рамките на правата на човека.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!