Оросяват "Коматевско шосе" срещу запрашаване, сметосъбирането продължава по график

15:08, 04 авг 16 / Общество 25 137 Topnovini
Цистерна с вода дежури по обходния път, по който е пренасочен трафикът от "Коматевско шосе", и постоянно да оросява трасето срещу запрашаване на въздуха, увери директорът на ОП "Чистота" в Пловдив Иван Стоянов. Той допълни, че няма да се допусне замърсяване на квартала заради извършващия се ремонт.

Сметосъбирането по ул. "Коматевско шосе" продължава по график, който не е нарушаван нито за ден след започналата реконструкция на трасето, каза още Стоянов. Той увери, че благодарение на своевременно създадената организация в района на реконструкцията са осигурени дори повече съдове за отпадъци, отколкото преди.

По график контейнерите в ремонтиращия се участък продължават да се почистват два пъти седмично. Досегашните съдове тип "Кука" – 110 л, са сменени с "Кука" – 220 л, които са оборудвани с колелца.

"Тъй като в отсечката на строителните дейности наш камион не може да влезе, сметосъбирачите придвижват съдовете на колелца до една от двете крайни точки, където отделно са поставени по-голям брой контейнери тип "Бобър"  с вместимост 1,1 куб. м", каза Иван Стоянов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!