Общинският съветник Методи Петков остава в ареста

13:58, 04 авг 16 / Крими 25 160 Topnovini
Общинският съветник от ДПС – Методи Петков, задържан по искане на прокуратурата за  нанесен побой и грабеж на трима плевенчани, остава в ареста, определи  днес  Апелативният съд във Велико Търново.

Въззивната инстанция остави без уважение жалбата на задържания и потвърди определението на плевенския окръжен съд,за вземане на  мярка за неотклонение задържане под стража.

Методи Петков и още две лица /Мариян Б. и Христо П.,/ са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на Плевенската окръжна прокуратура за това, че през нощта на 26 срещу 27 .07.2016 г , в околностите на село Каменец, област Плевен, в съучастие и с други неизвестни лица, извършили грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда и отнемане на сумата 200 лева на единия пострадал мъж. Повдигнато им е обвинение и за  хулиганство и упражняване на принуда по отношение на пострадалия , карали го насила да консумира прясно уловената риба.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че задържаният Методи Петков е извършил престъпленията за които му е повдигнато обвинение. Привлечен е като обвиняем за тежко  умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. С оглед минали осъждания  съществува реална опасност да се укрие или извърши  друго престъпление, поради което  взетата мярка задържане под стража по отношение на Методи Петков трябва да бъде потвърдена като правилна и законосъобразна.

Днес  Апелативният съд ще разгледа и жалбите на съучастниците на Петков-Мариян Б. и Христо П. срещу определенията на съда, с които са им взети  мерки за неотклонение задържане под стража.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен, действията по разследването продължават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!