Община Русе осъдена да плати обезщетение за кола, повредена в дупка на пътя

13:50, 04 авг 16 / Крими 25 129 Topnovini
Русенският районен съд се произнесе в полза на жена, повредила колата си след попадане в дупка на улица в дунавския град.

През януари тази година при извършване на маневра, русенката попаднала в увреждането на настилката, което било с размери 1,80 м. на 60 см. и дълбоко около метър. Препятствието на пътя не било обозначено. Изваждането на автомобила от дупката също представлявало проблем и станало много трудно.

Повредите по колата пък включвали радиатор за смяна, както и двата фара, предните носачи и единият амортисьор. Щети имало по предната броня, по предните гуми, както и по джантите им, които били изкривени, предното обзорно стъкло било спукано и др. Ремонтът с части втора употреба струвал общо 817 лева.

Жената си поискала тези пари от общината чрез съда, както и 500 лева обезщетение за неимуществени вреди.

Общината оспорила иска с твърдението, че дупката е причинена от ВиК авария и отговорност трябва да се търси не от нея, а от оператора.

Съдът признал неимуществените вреди на жената, но имуществените оценил на 100 лева. Местната власт ще трябва да покрие и част от разноските, които собственичката на повредения автомобил направила за водене на делото.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Русенския окръжен съд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!