Взимат мерки за подобряване на обстановката в общината

11:47, 04 авг 16 / Крими 25 193 Topnovini
 Комисията за обществен ред и сигурност в Община Велико Търново днес проведе заседание, на което бяха разгледани и представени целите и задачите на комисията. 

Подробно бе разгледана и коментирана подготовката на училищната среда за учебната 2016-2017 година. От 1 до 15 септември специализирана комисия ще обходи и ще огледа дворовете и съоръженията на всички детски градини и училища. Целта е комисията да огледа подробно състоянието на съоръженията, сградите, както и аварийните и евакуационни планове на сградите.

Обсъдени бяха мерки по подобряване взаимодействието между директори на детски градини и училища и служителите на полицейските служби. Набелязани бяха мерки за почистване на дворовете от растителност, подобряване на осветеността и поставянето на видеонаблюдение за да се обезопасят дворовете на учебните заведения за да не се превръщат в рискови територии.

Преди началото на учебната година ще бъде подновена маркировката, преимуществено в района на училищата. Ще бъде огледано състоянието на пътните знаците и при необходимост ще бъдат предприети мерки за възстановяването им. Ще бъде огледано и състоянието на изпъкналите изкуствени неравности и ще бъдат възстановени първо пред училищата.

Ще бъде възстановена практиката учители със съдействие на служители на КАТ да помагат при организирано пресичане на пешеходните пътеки пред входа на училищата.

Особено внимание бе обърнато на ролята на превенцията за предпазване на децата и учениците от пътно-транспортни произшествия, престъпления в интернет, против употребата на наркотици и трафик на хора.

Висока оценка бе дадена на проекти като Лятна полицейска академия, които помагат на децата и младите хора да се запознаят с основните рискове и опасности, както и възможностите за предпазване и справянето с тях, както и търсенето на съдействие и взаимодействие със съответните специализирани институции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!