Министерството на спорта разкри защо се бави поръчката за ремонт на Градския стадион в Русе

08:43, 04 авг 16 / Общество 25 217 Topnovini
Министерството на младежта и спорта разкри защо все още не е обявена дългоочакваната обществена поръчка за ремонт на Градския стадион в Русе, който да позволи на „Дунав“ играе в своя град домакинските си срещи в елита след чаканото 25 г. завръщане в „групата на майсторите“.

Припомняме, че БФС наложи изисквания срещите от новата Първа лига да се играят само и единствено на съоръжения, които разполагат с изкуствено осветление. Поради това "Дунав" за момента „домакинства“ в Разград, докато текат необходимите процедури за ремонт на Градския стадион в Русе.

За целта бяха отпуснати средства от Министерски съвет в размер 1 млн. лв. Процедурите следва да се движат от Министерството на младежта и спорта, но още няма обявена за целта обществена поръчка, въпреки че спортният министър Красен Кралев обеща това да се случи до 5 юли.

„За да бъде обявена процедура за избор на изпълнител на реконструкциите на Градския стадион в Русе и стадион „Тича“ във Варна от страна на ММС, в министерството трябва да бъдат подадени проекти от страна на Община Русе и Областна управа Варна, които да отговарят на условията на решението на Министерски съвет. Очакванията на ММС бяха, че коригираните проекти ще бъдат подадени в най-кратки срокове, но поради спецификата на различните съоръжения проектите за Русе и Варна бяха забавени от страна на собствениците на стадионите“, съобщиха по този повод от Министерството на младежта и спорта в отговор на питане по темата от Topnovini.bg.

От ММС увериха, че имат готовност да обяви процедури по избор на изпълнител на реконструкцията на Градския стадион в Русе и стадион „Тича“ във Варна веднага след като получи от Община Русе и Областна управа Варна проекти за извършването й, които да отговарят на условията на решението на Министерски съвет.

„Ако се ползва възможността за съкращаване на сроковете за подаване на оферти, използвана при процедурата за Горна Оряховица, срокът ще бъде 10 дни. След това комисията, която трябва да определи изпълнител има готовност да работи в спешен порядък при спазване на изискванията на закона. Срокът за извършване на реконструкцията зависи от проектите, които трябва да бъдат подадени", уточниха още от спортното министерство, като увериха, че не съществува опасност по-продължително забавяне на съответните процедури, очакваните ремонтни дейности на стадионите във Варна и Русе да останат без финансиране.

Заради забавянето обаче феновете на отбора вече стартираха онлайн петиция за незабавно връщане на "Дунав" в Русе, която в рамките на броени дни събра подкрепа на над 1 000 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!