Отпускат 2,4 млн. лева за спорт в държавните училища и градини

20:49, 03 авг 16 / Общество 25 146 Topnovini
Правителството ще отпусне 2 450 079 лева допълнителни разходи за подпомагане на физическото възпитание и спорта в общинските и държавните детски градини и училища, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Парите ще се използват за учебно-тренировъчната и спортно-състезателната дейност на децата и учениците и за материално-техническото им обезпечаване.

Размерът на средствата е определен съгласно разработени проекти от общинските и държавните детски градини и училища за подпомагане на физическото възпитание и спорта на децата и учениците в дневна форма на обучение.

Министерският съвет одобри на днешното си заседание и новия закон за физическото възпитание и спорта. Един от основните акценти в него е премахването на клубовете-фантоми. Предвижда се и затягане на режима на финансирането на професионалния спорт. Създават се и стимули за инвестиции в спортните съоръжения.

Проектозаконът цели да създаде условия за ефективно използване и качественото обновяване на съществуващите спортни бази и привличането на по-сериозни инвестиции за изграждането на нови спортни бази.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!