3 000 видеокамери "наблюдават" София

19:41, 03 авг 16 / Крими 25 209 Topnovini
До 150 нелегално пребиваващи чужди граждани залавят служителите на СДВР ежедневно. Само за изминалото денонощие при специализирана полицейска акция са арестувани 65 нелегални мигранти. Това съобщи началникът на Охранителна полиция комисар Борислав Муеров, цитиран от "Дарик".

Над 3000 камери денонощно следят за сигурността в София. От Столичната дирекция „Сигурност" планират до края на годината да бъде изградено постоянно видеонаблюдение и в района на софийската джамия, където има струпвания на граждани от Близкия Изток.

Ежедневно екипи на СДВР залавят нелегални мигранти, които не разполагат и с документи за самоличност в централните части на града, поясни шефът на Охранителна полиция комисар Борислав Муеров.

"Броя на задържаните ежедневно е около 50 до 100-150 души. Повечето са без статут, пребиваващи в страната, една част са с някакъв статут, които се установяват впоследствие от дирекция "Миграция".

По отношение на видеонаблюдението в София, Красимир Димитров от столичната дирекция „Сигурност" посочи, че между 50 и 70 на сто са намалели престъпленията в обсега на камерите.

"В момента на територията на София имаме 358 обекта с над 3000 камери. Там са намалели между 50 и 70% извършването на престъпления в обсега на видеонаблюдението. До края на годината ще изградим видеонаблюдение по улиците "Цар Симеон" и "Цар Самуил", които се свързват към видеонаблюдението, което върви от площад "Света Неделя" до Централна жп гара и Централна автогара", каза Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!