„Пълна промяна” за четири блока в Тервел

15:37, 03 авг 16 / Общество 25 258 Topnovini
Санирането на четирите блока в Тервел навлезе в решителния си етап, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева.

„За да се илюстрира случващото се, подбрахме снимков материал от един и същи участък от блок „Иглика”, сниман преди проекта за саниране и днес, в момента в който се полагат цветните финишни мазилки. Трудно може да се каже, че става въпрос за една и съща фасада. Подбраните от собствениците свежи цветове радват очите“, посочва тя.

Освен естетиката обаче, вече започват да се получават отзиви и от енергоспестяващите мерки. Въпреки, че блоковете са в процес на строителство, собствениците споделят, че новите дограми и изолацията на стените са направили горещините в панелните жилища по-поносими. Предстои да бъде избрана фирма, която ще извърши мониторинг за резултатите от санирането на двата блока, които бяха направени в края на 2015 година по същата програма. Живеещите в тях вече имат впечатленията от една преживяна в санираните блокове зима. Предстои да бъде изчислен ефектът от енергоспестяващите мерки.

Паралелно с блок „Иглика”, се работи по още три блока -  „Детелина”, „Прогрес” и „Хан Тервел”. Полага се топлоизолация в подпокривни пространства и сутерени, подменя се дограма.При блок „Хан Тервел” се изграждат няколко нови тераси, след като бяха демонтирани старите. Това се прави с цел конструктивно укрепване на старите и опасни тераси. Действието е предписано в конструктивното обследване на блока.

Към момента няма основание за опасение, че сроковете за строителство няма да бъдат спазени.Четирите блока трябва да бъдат готови до есента и собствениците на жилища да посрещнат първата си зима в санираните сгради.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!