ДСБ: С решението за Панаира ГЕРБ прави подарък на член на изпълнителното бюро на БСП

09:07, 03 авг 16 / Политика 25 403 Topnovini
"Решението на МС за безвъзмездно прехвърляне на собствеността върху акциите на пловдивския панаир на общините Варна и Пловдив е отказ от защита на интереса на държавата и гражданите и е олицетворение на симбиозата между ГЕРБ и БСП. С това свое решение Министерският съвет не решава по никакъв начин проблемите с управлението и бъдещето на Пловдивския панаир. То не е основано на икономически реалности и не е плод на визията на държавата за развитието на панаира. А точно обратното - то е индикация за абдикиране на държавата от ангажимента за защита на обществения интерес на Пловдив." Това заявяват от Демократи за силна България (ДСБ) - Пловдив, в специална позиция, изпратена до медиите.

"През последните дни правят силно впечатление изказванията на редица политици в града, които отклоняват вниманието от истината за Панаира и решението на МС. А тя е, че правителството на ГЕРБ прави подарък на член на изпълнителното бюро на БСП (отговорник за коалиционната политика) Георги Гергов, чрез решението да се даде дял от панаира на община Варна. Това обяснява преговорите, които община Варна води за "откупуването" на "Дупката" (парцел в центъра на Варна)", пише още в позицията.

Според ДСБ - Пловдив "интересът на пловдивчани отново е загърбен за сметка на: интереса на община Варна, която вероятно ще използва своя дял от панаира за разменна монета за "Дупката"; интереса на Георги Гергов за по-голямо участие в пловдивския панаир. А тойдо момента ясно показа, че не е добър стопанин на панаира; това потвърждава съмненията за предизборни договорки между ГЕРБ и БСП".

От ДСБ настояват: "Премиер-министърът да предприеме необходимите действия за отмяна на решението на МС; МС да запази дела си в пловдивския панаири да предложи ясна визия за управлението и бъдещето му. Сред възможните решения са прехвърлянето му изцялона община Пловдив или търсенето на инвеститор, който да поеме конкретни ангажименти".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!