Представят фотоизложбата „Вечна вяра: Православието в Светите земи“ в Русе

07:44, 03 авг 16 / Общество 25 116 Topnovini
Фотоизложбата „Вечна вяра: Православието в Светите земи“ с автор израелският фотограф ДафнаТал ще бъде открита на 5 август от 18.00 ч. в Художествена галерия - Русе. Проектът е дело на израелския фотограф ДафнаТал, а осъществяването му става под ръководството на д-р Нисан Н. Перез, консултант и куратор, вицепрезидент на Института по фотография „Шпилман“ в Тел Авив, съобщават от пресцентъра на община Русе.

„Вечна вяра: Православието в Светите земи“ се ражда от 2013 до 2015 г. в резултат от сътрудничеството на ДафнаТал с Руската и Гръцката православни църкви.

„Двадесет века по- късно различни черкви, манастири и църковни събори са все още част от естествения пейзаж на градове, възвишения и пустинни райони.

В поредицата от изключителни фотографии ДафнаТал улавя с необикновена точност не само лицата на членовете на православната общност, но благодарение на дълбокото си разбиране на есенцията на православието –е уловен и духа на тези откъснати и недостъпни за обществото места“, отбелязва кураторът на проекта д-р Нисан Н. Перез.

Според д-р Перез уникалните фотографски документи не само отварят прозорец към този плътно затворен свят, но и отдават заслуженото на силата на вечната вяра на православието в неговата естествена среда: Йерусалим и Светите земи – вечният дом на християнството инеговото начало.

Русенската общественост ще може да види изложбата от 5-ти до 24-ти август, съставена от 38 художествени фотографии, отразяващи непреходността на православието от зараждането му по Светите земи до днес.

За откриване на изложбата в град Русе ще пристигне Н.Пр.Ирит Лилиан, посланик на Израел в София.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!