Инспектират пътя Разград-Сеново-Русе заради инциденти с тежкотоварни автомобили

15:33, 02 авг 16 / Общество 25 111 Topnovini
До няколко дни пътят Разград-Сеново-Русе ще бъде инспектиран от специална комисия, която ще прецени какви мерки да бъдат предприети за обезопасяването на отсечката в района на село Киченица. Това съобщи народният представител от ГЕРБ от Разградския район Михаил Тодоров.

Проблемът е поставен от жители на разградското село Киченица в приемната, организирана от депутата и общински съветници от партията.

Жители на Киченица са изразили силното си безпокойство от факта, че през селото преминават автомобили с над 100 км в час, в резултат на което в населеното място вече има редица смъртни случаи.

Заради ремонта на моста до Писанец, това лято потокът от тежкотоварни автомобили временно е пренасочен през центъра на Киченица, по пътя Разград-Сеново-Русе, на който са станали инцидентите. Тодоров и кметът на Киченица Дамян Йосифов са уверили присъстващите, че отсечката ще бъде инспектирана.

Друг основен проблем, за който са споделили жители на селото е, че в Киченица няма лекар и за всеки възникнал случай търсят превоз до Разград, за да получат медицинска помощ. Дамян Йосифов обяснил, че в селото има здравна служба, на която е направен специализиран оглед и комисия е установила, че са необходими 9000 лева за поправяне на покрива и сервизните помещения. Хората поискали помощ за осигуряването на средствата за ремонта и за намирането на медицинско лице, което да обслужва селото.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!