Огнеборци и доброволци гасиха пожар в землището на село Беляковец

14:03, 02 авг 16 / Крими 25 171 Topnovini
Три екипа огнеборци със специализирана техника, заедно с доброволци, гасиха пожар в землището на село Беляковец. Огънят пламнал около 10,00 ч. тази сутрин и бързо обхванал терени край селото с площ от около 150 декара - сухи треви и стърнища. Благодарение на бързата реакция на пожарникарите и помощта от местните жители, пламъците бяха угасени, преди да достигнат до крайните къщи на Беляковец. Огънят бе локализиран в близост до местното дере. Около 12,00 ч. пожарът вече бе изгасен.

Огнеборците призоваха жителите на населените места в общината да не боравят с открит огън в горещините, когато рисковете от пожари са големи, да почистват имотите си от сухи треви и да не хвърлят фасове в тези зони. Следва да се спазват и изискванията на Наредбата за пожарна безопасност при складиране на фуражи, дървен материал и въглища.

Паленето на огън трябва да става само при тихо време, без вятър. Дейността се забранява при продължителна суша, ако парцелът е разположен в края на населеното място, до житни блокове във восъчна зрялост или горски масиви. При палене на открит огън в радиус от три метра не трябва да има запалими отпадъци и сухи и треви, да се не се използват запалителни течности, гуми и синтетични отпадъци, да се осигури необходимото количество вода, също и постоянен надзор.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!