Над 300 сигнала за пожари за денонощие

11:56, 02 авг 16 / Общество 25 100 Topnovini
За поредно денонощие в пожарните служби в страната са получени над 300 сигнала за произшествия, съобщават от МВР.

Потушени са 244 пожара, но при други 19 усилията продължават. Към момента няма непосредствена опасност за хора и населени места, уточняват от МВР.

Ограничен е пожарът в землището между селата Бараково и Рилци, заради който вчера бяха евакуирани 170 души. Екипите гасят отделни огнища. Огънят е изпепелил около 1000 дка сухи треви, храсти и лесонепригодни площи. 

Продължава гасенето на пожара край старозагорското село Главан. Стихията се е разпространила на около 2000 декара. В потушаването на огъня участват 70 пожарникари, служители на горското стопанство и доброволци от местното население. Осигурена е и различна техника от община Гълъбово и "Мини Марица-изток". 

Ограничен е и пожарът, възникнал в местността "Балабанката" на чирпанското село Спасово. Към момента 80 души гасят отделни огнища. В борбата с огнената стихия участват пожарникари, служители на горското стопанство, военнослужещи и доброволци. Огънят е изпепелил близо 4000 дка смесена гора, сухи треви и храсти и лесонепригодни площи. 

Продължава ликвидирането на пожара между хасковските села Бориславци и Малки воден. В действията участват над 200 души. Към момента пожарът, който е обхванал площ от около 8000 дка, е ограничен и се гасят отделни огнища.

Близо 50 пожарникари и служители на горското участват в гасенето на пожара между хисарските села Паничери и Железаре и град Хисаря. Огънят е локализиран на площ от около 500 декара. Изпепелени са основно сухи треви и храсти.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!