Обвиниха старозагорски лекар, работил без правоспособност

12:41, 01 авг 16 / Крими 25 130 Topnovini
Районна прокуратура Стара Загора внесе обвинителен  акт в съда спрямо Иван Вуцов, на 55 г. от Стара Загора, за престъпление против реда и общественото спокойствие – престъпление по чл. 324 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Прокуратурата. Грози го наказание лишаване от свобода до три години и глоба от сто до триста лева. 

В хода на производството, водено срещу Вуцов е установено, че през 1985 г. той завършил висше образование „Медицина“.  През 1991 година, след успешно положен държавен изпит, придобил права на специалист по ”Вътрешни болести“. През същата година подал документи да бъде зачислен за специализация по „Кардиология” и бил зачислен в Първостепенна окръжна клинична болница – Стара Загора, като е започнал специализацията на 01.07.1991 г. За обучението му по специалност „Кардиология” му била издадена книжка на специализиращия. През месец март 1995 г. и през месец май 1996 г. Иван Вуцов се явил на държавните изпити за специалност „Кардиология“, които не издържал. След второто си неуспешно явяване на държавен изпит по специалност „Кардиология” в началото на месец юни 1996 година  медикът се снабдил с неистинско свидетелство за призната специалност „Кардиология“

През периода 16.05.2003 г. до март 2015 г. в Стара Загора,  е упражнявал професия, свързана със здравеопазването на населението, като е практикувал като лекар-кардиолог, сключвайки договори с НЗОК за изпълнение на високоспециализирани и специализирани медицински дейности от пакет „Кардиология“ по специалност „Кардиология“,  както и  в същия период е упражнявал професията „лекар“ със специалност „кардиология“ в три лечебни заведения в  Стара Загора ,  без да е имал за това съответната правоспособност, изискваща се за тази специалност.

Очаква се насрочване на делото от Районен съд Стара Загора. Срещу Вуцов върви и дело за фалшивата диплома.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!