Първо Свето кръщение бе извършено в храма „Възкресение Христово”

09:25, 01 авг 16 / Общество 25 201 Topnovini
Първо Свето кръщение бе извършено в храма „Възкресение Христово” във Велико Търново, който бе построен в парк „Руски”, в близост до големите квартали „Бузлуджа” и „Колю Фичето”. Първото от седемте тайнства бе сторено от отец Димитър. Кръстени бяха 10-годишната Ивалена и 3-годишният Матей.

В църквата „Възкресение Христово” вече има иконостас. Преградата между олтара и наоса на храма е осигурена със средства от инвестиционната програма на Общината. Отпускането на финансиране става след решение на Великотърновски общински съвет. Храмът вече е отворен всеки ден и приема вярващи.

Изграждането на църквата „Възкресение Христово” започна в края на 90-е години на миналия век със средства от републиканския и общинския бюджет, от Великотърновската света митрополия и от дарения. Руската православна църква и управата на побратименият на Велико Търново руски град Твер също помагат - дарени са четири камбани, които са осветени лично от волоколамския митрополит и почетен доктор на Великотърновския университет Иларион. От Твер осигуряват три позлатени кръста и пет кристални полилея.     

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!