Отдават под наем 690 декара общински пасища и мери в Търговище

08:09, 01 авг 16 / Общество 25 145 Topnovini
Публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на общински пасища и мери ще се проведе в края на месец август в  Търговище. Това беше разпоредено със заповед на кмета д-р Дарин Димитров. В нея са определени земеделски земи, които ще се отдадат под наем за индивидуално ползване за една година 

Предложените имоти или части от тях отговарят на критериите за допустимост на земеделските площи за подпомагане. Общо в търга ще се предложат 690 декара в землищата на 14 села.

В зависимост от това къде се намират и коя категория са терените са наемна цена от 4 до 12 лева на декар. Най-скъпи са имотите трета категория край селата Александрово, Ловец, Миладиновци, Острец и Подгорица.

За да участват в търга стопаните трябва да внесат депозит в размер на 10% от началната тръжна цена. Тази сума на спечелилия участник се задържа до окончателното изплащане на задълженията по договора, се казва в кметската заповед. Там е посочено още, че участниците в търга представят в Центъра за административно обслужване своята оферта най-късно в деня преди търга.

Договорите със спечелилите търга участници да се сключват при заплащане на наема за стопанската година.При отказ от страна на спечелилия търга, да се покани за сключване на договор класиралия се на второ място участник, разпореди кметът на Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!